Zelf beginnen met schilderen

zelf-schilderenJe houdt van kunst en misschien wil je wel zelf beginnen met schilderen. Schilderen is een mooie hobby. Zoals met alles geldt hiervoor dat sommige mensen natuurtalenten zijn waarbij alles vanzelf gaat, en dat anderen wel wat hulp kunnen gebruiken. Een heleboel mensen voelen het kriebelen wanneer ze er nog maar aan denken aan zelf beginnen met schilderen. Toch bestaan er verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Het is alleen zaak om uit te vissen welke manier het best bij jou past. Lessen volgen is een mogelijkheid, maar hoe pak je dat aan?

Kunstonderwijs volgen in de avondschool

Wie zelf wil beginnen met schilderen kan bijvoorbeeld lessen volgen in een avondschool of een cursus volgen. In Nederland bestaan hiervoor diverse mogelijkheden waarmee we je graag kennis mee willen laten maken. Je kunt leren schilderen in een schoolse setting of ervoor kiezen om te leren schilderen in je vrijetijd.

Je bachelor halen aan de Kunstacademie

Wanneer we denken aan een schoolse setting voor wie denkt aan zelf beginnen met schilderen, dan is dit wel de meest bekende, zowel in België als in Nederland. Voor vele mensen moet schilderen echter een hobby blijven. Ook voor hobbyisten zijn er zowel online als offline verschillende mogelijkheden te vinden.

TV programma’s

bob rossVele mensen groeiden ermee op. TV programma’s waarin ons verteld werd wat we konden doen om zelf te beginnen met schilderen. Een van de bekendste programma’s hierover was dat van Bob Ross. De man zelf is er al een tijdje niet meer, maar hij gaf iedereen het gevoel dat het gemakkelijk was om landschapsschilder te worden. Veel van zijn tips (en van vele anderen) zijn nu nog te bewonderen op YouTube.

Meer filmpjes kijken? Klik hier

Cursus bij je thuis

Behalve door filmpjes is het ook mogelijk om cursus te volgen. Dit kan in Nederland bij verschillende cursusaanbieders. Sommige kun je zelfs volgen door middel van afstandsonderwijs. Dit kan voor veel mensen een uitkomst bieden, maar vaak is het gewoon leuker om te leren schilderen in de praktijk.

Welke stijl?

Zelf beginnen met schilderen, dat is ook blijven stilstaan bij de stijl waarin je wilt gaan schilderen en of je wilt schilderen voor je plezier of professioneel? In de praktijk krijg je hier beter zicht op wanneer je daar met anderen die ook willen gaan schilderen kunt over discussiëren. In Nederland bestaan er in iedere provincie ateliers en schilderclubs voor mensen die denken aan zelf beginnen met schilderen. Het lijkt ons een prima idee om er een in je buurt uit te kiezen en zo aan de slag te gaan.

Add a Comment

Your email address will not be published.